De Openbare Bibliotheek Bonaire krijgt allerlei boeken cadeau

De Openbare Bibliotheek Bonaire heeft bijna 140 boeken cadeau gekregen uit Nederland.

Kralendijk – De Openbare Bibliotheek Bonaire heeft bijna 140 boeken cadeau gekregen uit Nederland. Degene die de boeken cadeau heeft gedaan is Hans Michels, die mooie herinneringen heeft aan Bonaire. Bij de Openbare Bibliotheek Bonaire zijn ze erg blij met de nieuwe boeken uit Nederland.

In Nederland verkocht Hans Michels de boeken uit zijn collectie online via een webwinkel. Nu dat niet meer kan, heeft Michels besloten een deel van zijn collectie cadeau te doen aan de Openbare Bibliotheek Bonaire. Het gaat om verschillende type boeken. Novelle, detective, kinderboeken, natuur en geschiedenisboeken. Mensen die graag in de keuken bezig zijn, kunnen gebruik maken van de kookboeken. In de geschonken collectie zijn er ook kunstboeken en knutselboeken maar ook filosofische en esoterische studieboeken. Daarnaast zitten ook Engelstalige en Duitstalige boeken bij. Hans Michels heeft alle transportkosten om de boeken van Nederland naar Bonaire te vervoeren op zich genomen.

Als er bij de Openbare Bibliotheek Bonaire alle boeken zijn geregistreerd, worden ze in de leenrekken geplaatst zodat de leden deze kunnen lenen. Iedereen die nog geen lid is, wordt opgeroepen om langs te komen zodat zij ook kunnen genieten van de beschikbare boeken. Met deze service maakt de Openbare Bibliotheek Bonaire het mogelijk voor jong en oud om hun kennis op verschillende gebieden te vergroten.