De Directie Toezicht & Handhaving gaat prijscontrole houden op basisproducten

Directie T&H kondigt aan dat er prijscontroles zullen worden uitgevoerd op het basismandje, bekend als BON KOMPRA PLUS.

Directie Toezicht en Handhaving kondigt aan dat er prijscontroles zullen worden uitgevoerd op het basismandje, bekend als BON KOMPRA PLUS.

Dit initiatief is mede tot stand gekomen op verzoek van UNKOBON, een organisatie die zich inzet voor de belangen van consumenten op het eiland. En komt voort uit de recente aankondiging dat het sociaal minimumloon volgend jaar verhoogd wordt. Met de prijscontroles wil het openbaar lichaam Bonaire voorkomen dat er een prijsexplosie ontstaat als gevolg van deze verandering.

In samenwerking met de Directie Ruimte & Ontwikkeling zal er grondig onderzoek worden uitgevoerd om ervoor te zorgen dat de prijzen binnen het basismandje betaalbaar blijven voor de gemeenschap van Bonaire. Het Bestuurscollege (BC) streeft naar stabiliteit en evenwicht op de markt, terwijl het de belangen van de inwoners beschermt.

"We zijn vastbesloten ervoor te zorgen dat de recente verhoging van het minimumloon op Bonaire niet resulteert in buitensporige prijsstijgingen die een negatieve invloed hebben op onze gemeenschap. Deze prijscontroles zijn een stap om de stabiliteit van onze economie te waarborgen en ervoor te zorgen dat het leven betaalbaar blijft voor iedereen," aldus gedeputeerde Clark Abraham.

Het BC zal nauwlettend toezicht houden op het verloop van deze prijscontroles en zal verdere updates verstrekken aan de gemeenschap van Bonaire over de resultaten van het onderzoek.