De afdeling Publieke Gezondheid zet zich in voor het bevorderen van inclusiviteit en gezondheid van alle burgers op Bonaire

Op deze manier creëert de afdeling meer bewustzijn voor onder andere gezondheidsongelijkheden waarmee zij te maken hebben. Het opkomen voor minderheden en kwetsbare groepen is namelijk niet alleen een morele verplichting, maar ook een belangrijke strategie om de volksgezondheid in zijn geheel te verbeteren. Door specifieke aandacht te besteden aan de gezondheidsbehoeften van minderheden en kwetsbaren kan worden gestreefd naar het verminderen van gezondheidsongelijkheden in de samenleving.

Discriminatie, stigma en sociaal-economische ongelijkheid kunnen leiden tot slechtere gezondheidsresultaten. Door de gezondheid en het welzijn van alle burgers te waarborgen, draagt de afdeling Publieke Gezondheid bij aan een gezondere en veerkrachtigere samenleving als geheel. Hiervoor wordt veel samen gewerkt met ketenpartners aan toegankelijke en inclusieve gezondheidsdiensten voor iedereen. Daarnaast draagt de afdeling actief bij aan het creëren van een leefomgeving waarin iedereen gelijke kansen krijgt om een gezond leven te leiden. De afdeling geeft hierbij aan dat het bevorderen van een gezonde samenleving niet alleen afhangt van fysieke gezondheid, maar ook van het ondersteunen van het welzijn en de gelijkheid van alle individuen.

De afdeling Publieke Gezondheid betuigt haar volledige steun aan de viering van gelijkheid, diversiteit en inclusiviteit in de Bonairiaanse gemeenschap. Daarom roept de afdeling iedereen op om tijdens deze week elkaar te ondersteunen, diversiteit te omarmen en te werken aan een samenleving waarin iedereen veilig is, gerespecteerd wordt en zich gewaardeerd voelt. Samen wordt dan gebouwd aan een gezondere en inclusievere toekomst voor alle inwoners van Bonaire.