Cruiseseizoen begint donderdag 2 september

Op donderdag 2 september 2021 gaat het cruiseseizoen na 18 maanden weer van start.

Op donderdag 2 september 2021 gaat het cruiseseizoen na 18 maanden weer van start. Het eerste cruiseschip dat Bonaire aandoet, is de Equinox van Celebrity Cruises.

Equinox werd verkozen tot '2020 Best Service' in de categorie ‘Large Ship’ van de Cruise Critic Cruiser's Choice Awards. Het schip is van de Solstice klasse en maakt gebruik van diverse duurzame systemen aan boord. Het vertrekt vanuit Florida en zal Aruba, Curaçao en Bonaire aandoen. In oktober komt daar een eerste stop in de Bahama's bij. Op 2 september vaart het schip op circa 40% van zijn capaciteit en komt op Bonaire aan met ongeveer 1.120 passagiers aan boord.

Alle bemanningsleden zijn volledig gevaccineerd en zijn vóór vertrek 14 dagen ‘in-house’ in quarantaine geweest, bovendien worden ze wekelijks getest. Omdat de Equinox zeer weinig kinderen onder de 12 jaar aan boord heeft, vaart het schip met ongeveer 98% volledig gevaccineerde passagiers. De controle aan boord is streng en in het geval van Covid-gerelateerde symptomen heeft het cruiseschip zijn eigen medische staf, testapparatuur en speciale afdelingen aan boord waar passagiers in quarantaine of isolatie kunnen worden geplaatst. Celebrity Cruises stelt dat ze geen gebruik zullen maken van de medische capaciteit van de bestemmingen die ze aandoen.

De cruise-industrie hanteert een zeer strikt Covid-beleid en moedigt passagiers aan om volledig gevaccineerd aan boord te komen. Op de Equinox dienen volledig gevaccineerde reizigers (12 jaar en ouder) voor vertrek uit de thuishaven hun bewijs van volledige vaccinatie en een negatieve Covid-test te tonen. Niet (volledig) gevaccineerde passagiers moeten een PCR-test ondergaan in de terminal voordat ze aan boord gaan en ze moeten een negatief resultaat van een antigeentest tonen dat niet ouder is dan 24 uur bij het van boord gaan op Bonaire.

“We zijn verheugd de cruise-industrie na 18 maanden weer op te starten en hebben ons in nauwe samenwerking met de Afdeling Publieke Gezondheid Bonaire, TCB, stakeholders en de cruisemaatschappij op deze dag voorbereid voor een veilige start. Na een lange periode zullen gerelateerde ondernemers die door de maatregelen van Covid-19 uitdagende tijden hebben doorgemaakt, weer economische activiteit gaan zien. De eerste aankomst van het cruiseschip geeft ons ook de mogelijkheid om te evalueren en bij te sturen voor de rest van het seizoen”, aldus Hennyson Thielman, gedeputeerde van Economische Ontwikkeling en Toerisme.