Coronaprik op 7 en 14 december op afspraak halen bij Publieke Gezondheid

Voor een afspraak kunnen burgers het gratis nummer 0800 0800 bellen.

Burgers die dat willen, kunnen op donderdag 7 december 2023 en donderdag 14 december 2023 de coronaprik op afspraak halen bij de afdeling Publieke Gezondheid. Voor een afspraak kunnen burgers het gratis nummer 0800 0800 bellen. Mensen die al een tijd ziek zijn en in bed liggen, kunnen thuis worden geprikt. Voor het maken van een afspraak kunnen ze het gratis nummer 0800 0800 bellen.

De nieuwe coronaprik wordt vooral aangeraden aan 60-plussers en mensen met een slecht immuunsysteem.  De prik is ook bedoeld voor zwangere vrouwen, en mensen met een ziekte voor langere tijd. Zoals bij voorbeeld  mensen met hartproblemen, problemen aan de longen, diabetes, overgewicht en hoge bloeddruk.

Afgelopen november was het mogelijk om de coronaprik zonder afspraak op vaste dagen in de wijk te halen. Nadat het prikken in de wijk is gestopt, heeft Publieke Gezondheid de vraag gekregen of het mogelijk was om toch nog de coronaprik te halen. De verwachting is dat deze maand vooral  burgers die naar het buitenland gaan, de coronaprik willen halen. Publieke Gezondheid raadt reizigers aan om de prik op tijd te halen. Het duurt zeker twee weken voordat de prik effect heeft.