Computercursus ‘Klik en Tik: de basis’ opnieuw van start

Computercursus ‘Klik en Tik: de basis’ is weer gestart met de tweede lichting cursisten.

Op 21 november 2022 is deze cursus onder leiding van de Openbare Bibliotheek Bonaire van start gegaan. Het gaat om een cursus waarbij kennis wordt gemaakt met de computer. Participanten aan de cursus zijn geïnteresseerden die contact hebben genomen met de Openbare Bibliotheek. De computercursus wordt verzorgt door MBO ICT-studenten en is georganiseerd in samenwerking met afdeling ICT en de werkgroep Digitalisering van het openbaar lichaam Bonaire (OLB). In januari 2023 zal zo ook een derde basiscursus starten.

Tijdens de computercursus worden basis computervaardigheden geoefend. Vragen als ‘Hoe zet ik een computer aan? Hoe kan ik typen? Hoe stuur ik een e-mail?’ worden dan behandeld. De cursus bestaat in totaal uit een aantal bijeenkomsten. Op deze wijze maken deelnemers aan de cursus kleine stapjes waarbij verder kennis wordt gemaakt met de computer. Hierbij is te denken aan handelingen zoals het aanzetten van de computer, leren typen en met de muis werken. Ook wordt er geoefend met het maken van een afspraak op www.bonairegov.com. Voor gevorderden deelnemers wordt ook geoefend met e-mailen en veilig internetten.

Het OLB is sinds vorig jaar haar werkzaamheden aan het digitaliseren. Een van de vijf taken van de Openbare Bibliotheek Bonaire is om in dit traject ontwikkeling en educatie te bieden. De computercursus Klik en Tik valt hieronder. Overige taken zijn: kennis en informatie aanbieden; het stimuleren van lezen, ontmoeting en debat organiseren; en het kennis laten maken met literatuur, kunst en cultuur.

Digitalisering beïnvloedt namelijk het dagelijks functioneren van iedereen en de ontwikkelingen gaan erg snel. De Openbare Bibliotheek Bonaire houdt hier rekening mee door voorlichting en trainingen te verzorgen aan de gemeenschap. Wil je ook deze basishandelingen leren? Dan ben je welkom om je vanaf nu aan te melden voor deze gratis cursus. Voor meer informatie over de mogelijkheden kan contact worden opgenomen met de Openbare Bibliotheek Bonaire via 715-5344 of kom langs aan de Kaya Gramèl z/n.