Claire Cointepas hoofd Veterinaire Afdeling Bonaire

Ze is belast met onder andere het keuren van vlees dat wordt geïmporteerd. Ook de herbouw van het slachthuis valt onder haar verantwoordelijkheid.

Het openbaar lichaam Bonaire is een medewerker rijker. Ze heet Claire Cointepas. Vanaf begin september is ze hoofd van de net opgerichte Veterinaire Afdeling Bonaire. Ze is belast met onder andere het keuren van vlees dat wordt geïmporteerd. Ook de herbouw en inrichting van het slachthuis valt onder haar verantwoordelijkheid.

Claire is geboren in Engeland en opgegroeid in Nederland. Ze heeft Diergeneeskunde gestudeerd aan de Universiteit Utrecht. Tijdens haar studie heeft Claire gewerkt als vrijwilliger in Madagaskar en Portugal. Daar steriliseerde ze dieren. Na haar afstuderen is ze naar de Galapagoseilanden verhuisd. Daar heeft ze een jaar gewerkt als dierenarts. Na een jaar op de Galapagoseilanden was Claire toe aan een nieuwe uitdaging.

In februari 2021 is Claire naar Bonaire gekomen om te helpen met het opzetten van een dierenkliniek. Vanaf september vervuld Claire de functie van Hoofd Veterinaire Afdeling Bonaire. Samen met het team gaat ze de veterinaire afdeling verder vorm geven.

Bonaire brengt Claire meer rust, regelmaat en een nieuw avontuur voor de komende jaren. “Bonaire is klein en rustig en de mensen zijn heel vriendelijk”, zegt Claire. Naast haar werk bij de Veterinaire afdeling Bonaire gaat ze zich ook storten op het leren van Papiaments en freediven (vrij duiken). Claire wil binnen enkele jaren vloeiend Papiaments spreken. Verder ligt er ook een uitdaging voor het freediven. Haar record voor de langste en diepste duik is 60 seconde en 23 meter. Misschien gaat ze wel hier op het eiland haar eigen record breken.