Certificaat uitgereikt aan deelnemers computercursus “Klek i Taip: E Base”

Deelnemers “Klek i Taip: E Base” die op 9 januari 2023 van start was gegaan hebben een certificaat in ontvangst genomen.

Bij de computercursus werd kennis gemaakt met de computer op basisniveau. Participanten van de cursus waren geïnteresseerden die contact hadden genomen met de Openbare Bibliotheek Bonaire. De bijeenkomsten werden verzorgd door MBO ICT-studenten.

Met de computercursus zijn basis computervaardigheden geoefend en is ook geoefend met het maken van een afspraak op www.bonairegov.com. Tijdens de cursus zijn vragen behandeld zoals ‘Hoe zet ik een computer aan? Hoe kan ik typen? Hoe stuur ik een e-mail?’. De cursus bestond in totaal uit vijf bijeenkomsten. Op deze wijze maakte deelnemers kleine stapjes waarna ze steeds beter om konden gaan met een computer. Hierbij is te denken aan handelingen zoals het aanzetten van de computer, leren typen en met de muis werken. Voor de gevorderde deelnemers werd ook geoefend met e-mailen en veilig internetten. De Openbare Bibliotheek Bonaire heeft in samenwerking met afdeling ICT van het openbaar lichaam Bonaire (OLB) – iedere deelnemer van de afgelopen drie cursussen na afloop een computer cadeau gegeven. Op deze manier kunnen de oud deelnemers blijven toepassen wat ze hebben geleerd tijdens de cursus.

Eén van de taken van de Openbare Bibliotheek Bonaire is om ontwikkeling en educatie te bieden. Om voor zelfredzame burgers in de digitale samenleving te zorgen, faciliteert de Openbare Bibliotheek Bonaire daarom de computercursus Klek i Taip. Met de cursus Klek i Taip verbeteren deelnemers basis computervaardigheden. Overige taken van de bibliotheek zijn: kennis en informatie aanbieden; het stimuleren van lezen, ontmoeting en debat organiseren; en het kennis laten maken met literatuur, kunst en cultuur.

De Openbare Bibliotheek Bonaire houdt rekening met de doorlopende digitalisering van de samenleving door voorlichting en trainingen te verzorgen aan de gemeenschap. Voor meer informatie over de mogelijkheden kan contact worden opgenomen met de Openbare Bibliotheek Bonaire via 715-5344 of kom langs aan de Kaya Gramèl z/n.