Buurtbewoners Antriol en ketenpartners HGKM welkom bij aftrap bouw van Family Justice Center 15 november 2022

De bouw van een Family Justice Center op Bonaire gaat 15 november 2022 van start.

Hiervoor zal het bestaande gebouw van de Sentro di Bario Antriol Pabou aan Kaya Gatu worden gerenoveerd. Bij de aftrap van de bouw zijn buurtbewoners en ketenpartners HGKM welkom om het programma van 16:00 tot 18:00 bij te wonen. Tijdens de aftrap zal worden gepresenteerd hoe het Family Justice Center er uit zal komen te zien en welke diensten hier beschikbaar zullen zijn voor burgers.

Bij het Family Justice Center zal  hulpverlening worden geboden waarbij een burger maar één keer zijn of haar verhaal hoeft te doen om geholpen te worden. Op deze manier kan op een veilige en efficiënte manier hulp worden geboden aan volwassenen, jongeren en ook kinderen die te maken hebben met huiselijk geweld en kindermishandeling. Deze week wordt er verder specifieke aandacht besteed aan kindermishandeling in de Week tegen de kindermishandeling. Deze wordt georganiseerd door Zorg en Jeugd Caribisch Nederland (ZJCN) in samenwerking met HGKM ketenpartners.

Het Family Justice Center wordt in opdracht van het openbaar lichaam Bonaire (OLB) gebouwd om burgers een zo goed mogelijke hulpverlening aan te bieden op het gebied van huiselijk geweld en kindermishandeling.