Bonaire start Bijdrage Particulier Verhuur op Bonaire (BVP)

Vanaf nu kunnen huishoudens met een huur tot $ 750.00 p.m. middels het pilotproject Bijdrage Particulier Verhuur (BPV) kans maken op hulp bij het betalen van de huur.

Vanaf nu kunnen huishoudens met een huur tot $ 750.00 p.m. middels het pilotproject Bijdrage Particulier Verhuur (BPV) kans maken op hulp bij het betalen van de huur. Inschrijven kan tot 1 september 2022.

Op 11 Maart 2022 is het project in aanwezigheid van gedeputeerde Nina den Heyer en Directeur Samenleving en Zorg Silvana Janga afgetrapt. Het openbaar lichaam Bonaire stelt samen met BZK geld ter beschikking voor het uitvoering van het pilotproject ‘Bijdrage Particuliere Verhuur’ op Bonaire.

Voornaamste reden voor de start van deze pilot is dat woningen in de particuliere sector op Bonaire steeds duurder worden. Voor sommige inkomensgroepen zijn de woningen moeilijk te betalen. BPV zorgt ervoor dat huurders minder huur gaan betalen.  De huurverlaging in het kader van de BPV is voor deelnemers daarmee in eerste instantie tijdelijk.  

Heeft u Interesse in de BVP?

  1. Stuur een email naar  Aportehurpartikular@bonairegov.com
  2. Maak een afspraak via +599 717 - 2211

Voor meer informatie bezoek: www.bonairegov.com/Inwoners/bpv