Boeklancering ‘Marka Indjan’ van Delno (Denchi) Tromp 25 november 2022 bij Openbare Bibliotheek Bonaire

Boeklancering voor het boek Marka Indjan van Delno (Denchi) Tromp.

De boeklancering wordt gehouden op 25 november bij de Openbare Bibliotheek Bonaire aan de Kaya Gramèl z/n van 17:00 tot 18:30 en iedereen is van harte welkom. In het boek wordt stilgestaan bij rotstekeningen en de verschillende gebieden waar de inheemse bevolking sporen hebben achtergelaten op Bonaire. Ook volgt aansluitend een expositie van het boek die te bezoeken zal zijn voor publiek tot en met de eerste week van januari 2023 tijdens de reguliere openingstijden van de bibliotheek.

Het boek ‘Marka Indjan’ is een geschenk speciaal voor scholieren (groep 5-8 ) van Bonaire. In het boek zijn er 39 rotstekeningen die grafisch bewerkt zijn door Denchi. Ook wordt in het boek stilgestaan bij de verschillende gebieden waar de inheemse bevolking sporen heeft achtergelaten op Bonaire.  In het Papiamentu heten die “Marka Indjan”.  Een aantal van deze markeringen zijn nog te zien op sommige plekken op Bonaire. Deze markeringen zijn herkenbaar omdat ze gemaakt zijn met dezelfde kleuren; met name donkerrood of zwart.

“Het is belangrijk om de inheemse bevolking en de waardevolle erfenis die ze ons hebben nagelaten te herinneren.” Zo zegt Denchi over het boek. Alle schooldirecteuren, schoolleiders, leerkrachten en ouders die graag meer over het boek willen weten zijn ook van harte welkom bij de boeklancering en expositie.

De uitgave van het boek is een initiatief van Delno (Denchi) Tromp en is mede mogelijk gemaakt door een samenwerking met OCW Caribisch gebied, Rijksdienst Caribisch Nederland en de Openbare Bibliotheek Bonaire. Het boek wordt gepresenteerd in de talen Papiamentu, Engels en Nederlands. In het Engels luidt de titel van het boek ‘Indigenous Markings’ en in het Nederlands ‘Inheemse Sporen’.