Besluit van de Gezaghebber Bonaire (23 april 2021) Lees meer over de COVID-19 pandemie

Bijna 400 inwoners gebruikten nieuwe website van OLB om afspraak te maken bij Burgerzaken

Bijna 400 personen hebben nu al een afspraak gemaakt bij Burgerzaken via de nieuwe website van het openbaar lichaam Bonaire (OLB).

Kralendijk – Bijna 400 personen hebben nu al een afspraak gemaakt bij Burgerzaken via de nieuwe website van het openbaar lichaam Bonaire (OLB). De nieuwe website heeft onder andere een optie om online een afspraak te maken bij Burgerzaken voor verschillende diensten.

De gemaakte afspraken vanaf 22 april: 

ProductAantal
Attestatie de Vita8
Bewijs burgerlijke staat1
Bewijs van inschrijving22
Emigratie (uitschrijven)13
Geboorteaangifte5
Huwelijkaangifte2
Immigratie (inschrijving)28
Legalisatie handtekening2
Overlijden1
Paspoort56
Rijbewijskaart57
Sedula (identiteitskaart)168
Stamboomonderzoek2
Verhuizen op Bonaire13
Verklaring van woonplaats19
Totaal397

Als iemand een afspraak online maakt, krijgt hij/zij een tegenbericht via e-mail. In dit bericht staat wat iemand naar een afspraak bij Burgerzaken mee moet nemen. Zo komt de inwoner met de juiste documenten naar de afspraak. "Ik ben blij dat veel mensen gebruik hebben gemaakt van dit nieuwe system. Langzamerhand zullen we meer diensten van het Openbaar Lichaam Bonaire toevoegen aan dit systeem om online een afspraak te maken”, zei gedeputeerde Thielman.

Binnenkort is het ook mogelijk om bouwvergunningen online in te vullen. Wanneer dit mogelijk is, zal het OLB de volk uitnodigen om hiervan gebruik te maken. Het indienen van de aanvragen zal niet meer afhangen van de openingstijden van het OLB. De website wordt het digitale loket van het OLB dat 24 uur per dag open is. Bezoek de website en maak je afspraak: https://bonairegov.com/afspraak-maken.