Bijeenkomst bij de Openbare Bibliotheek Bonaire om met de bevolking te delen wat zij voor elkaar kunnen betekenen

De bijeenkomst is in twee gedeeltes: één waarbij verschillende organisaties zoals scholen, kinderopvang en vertegenwoordigers van de private sector uitgenodigd zijn om aan deel te nemen. Deze vindt van 14:00 – 17:00 u. plaats in de Openbare Bibliotheek, Kaya Gramèl z/n. Het tweede gedeelte, een bijeenkomst met inwoners, vindt van 18:00 tot 20:00 u. plaats in de Openbare Bibliotheek.

Het doel van de bijeenkomst is voor de Openbare Bibliotheek om te inventariseren wat de wensen zijn die bij de organisatie en bij de inwoners leven.  En dat de bibliotheek van haar kant uit informatie geeft over wat zij voor de organisaties en de inwoners kan betekenen. In een latere fase evalueert de bibliotheek wat er allemaal naar voren is gekomen. Om later te kijken hoe dat opgenomen kan worden in de praktijk. Aan de inwoners of organisaties die aan de samenkomst willen deelnemen wordt gevraagd om te registreren via een e-mail naar nirvelli.gijsbertha@bonairegov.com. 

Tijdens de bijeenkomst presenteert de bibliotheek ook haar agenda voor 2024. Het gaat om een gevarieerd programma met veel aandacht voor bijvoorbeeld cultuur en activiteiten voor kinderen, jongeren en volwassenen. Bij de bijeenkomst wordt ook stilgestaan bij het plan om dit jaar te verhuizen, en het plan om in de toekomst een nieuwe bibliotheek te bouwen. Een nieuwe bibliotheek die nog meer past bij de sleutelrol die bibliotheken spelen in de samenleving.