Bezoekt u binnenkort Bonaire?

Belangrijke informatie over Toeristenbelasting voor bezoekers van Bonaire

Alle niet-ingezetenen die Bonaire bezoeken, zowel per vliegtuig als per plezierboot, moeten toeristenbelasting (Visitor Entry Tax) betalen voor aankomst op het eiland. Het totaal bedrag is $75 per persoon voor iedereen vanaf 13 jaar en ouder. Kinderen tot en met 12 jaar betalen $10 per persoon.

Speciaal tarief ingezetenen van Curaçao, Aruba, Sint Maarten, Saba en Statia

Ingezetenen van de eilanden van de voormalige Nederlandse Antillen kunnen in aanmerking komen voor een speciaal tarief van $10, als ze een geldige sedula kunnen laten zien OF een recent uittreksel van het Bevolkingsregister (niet ouder dan 3 maanden) dat aantoont dat ze ingezetene zijn van één van deze eilanden. Let op: indien deze bewijsstukken niet getoond kunnen worden, moet het reguliere bedrag van $75 betaald worden. Bij aankomst op de luchthaven controleren de autoriteiten de bewijsstukken en wordt de QR-code als bewijs van betaling gescand.

Betaal tot 7 dagen voor aankomst online om een snel proces te garanderen
Om een snelle toegang tot het eiland te garanderen,  raden we bezoekers sterk aan om deze betaling vooraf online te regelen via de officiële website van het Openbaar Lichaam Bonaire: https://tourismtax.bonairegov.com. Dit kan per creditcard en via Ideal. De verkregen QR-code hoeft dan alleen nog maar gescand te worden bij aankomst. Betalen kan eventueel ook bij aankomst op de luchthaven van Bonaire, met creditcard of pinbetaling. Contante betalingen zijn niet mogelijk.

Pas op voor teveel betalen via wederverkopers en betaal via onze officiële website!
Het Openbaar Lichaam Bonaire waarschuwt bezoekers voor externe verkopers die Visitor Entry Tax diensten aanbieden tegen veel hogere tarieven. Deze websites brengen vaak onnodige kosten in rekening onder het mom van een 'service'. De QR-code als bewijs van betaling wordt door deze externe verkopers vaak met een vertraging van soms wel 3 uur verzonden. Hierdoor bestaat het risico dat er bij binnenkomst op Bonaire geen betaalbewijs getoond kan worden en moet er opnieuw betaald worden. Bezoekers wordt dringend geadviseerd om Visitor Entry Tax rechtstreeks via de officiële website af te handelen om onnodige kosten te vermijden: let op dat de extensie van link eindigt op bonairegov.com. Het Openbaar Lichaam vraagt nooit kosten voor het kopen van een QR-code.