Betaal de visitor entry tax alleen via de officiële website

Iedereen die Bonaire bezoekt, per vliegtuig of pleziervaartuig, dient de visitor entry tax te betalen.

Iedereen die Bonaire bezoekt, per vliegtuig of pleziervaartuig, dient de visitor entry tax te betalen. De juiste website voor het betalen van de visitor entry tax is www.bonaireisland.com. Via de link op deze officiële website betaal je direct aan het Openbaar Lichaam Bonaire en het juiste bedrag van $75,= of een ander bedrag, indien je onder de uitzonderingen valt.

Op deze website vindt u ook antwoord op de meest gestelde vragen en de geldende visitor entry tax uitzonderingen:

  • Ingezetenen van Bonaire zijn vrijgesteld alleen op vertoon van hun geldige Sedula of een uittreksel van het bevolkingsregister, die niet ouder is dan 1 maand
  • In het Buitenland studerende Eilandskinderen zijn vrijgesteld op vertoon van een geldig certificaat voor vrijstelling van de toeristenbelasting, welke zij ontvangen hebben via Studiefinanciering BES.
  • Voor inwoners van een van de voormalige Nederlandse Antillen is het bedrag $ 10, op vertoon van een geldige Sedula als bewijs van inschrijving
  • Kinderen tot en met de leeftijd van 12 jaar betalen $ 10.

Voor alle overige bezoekers van 13 jaar en ouder geldt dat zij het totaalbedrag van $ 75 betalen. Na online betaling ontvangt u een QR-code waarmee u op Bonaire via de ‘Happy Lane’ snel door kunt lopen naar de immigratie. Mocht u onverhoopt niet online kunnen betalen, dan kunt u het invullen van de aangifte online doen en met die verkregen QR-code een betaling doen in de kiosk, direct na aankomst. Er worden geen cash betalingen geaccepteerd.

De afgelopen weken heeft er een evaluatie plaatsgevonden en zijn er een aantal wijzigingen voorgesteld aan de Eilandsraad per 1 januari 2023.