Bestuurscollege stuurt rapporten openbaar naar Eilandsraad

Het BC staat voor transparant bestuur en is altijd bereid de bestuurlijke filosofie en genomen beslissingen met het publiek te delen.

Het bestuurscollege heeft op vrijdag 23 september drie documenten, die in eerste instantie vertrouwelijk waren, opnieuw aan de Eilandsraad aangeboden. Het gaat om de Quick Scan inzake Bonaire Laboratorium NV, de Development Agreement Sunset Beach Resort en het Rapport onderzoek Rotonde te Kaya Amsterdam.

De redenen voor die vertrouwelijkheid, was omdat de rapporten namen van personen en bedrijfsgevoelige informatie bevatten die volgens de wet beschermd moeten worden. De privacygevoelige informatie is inmiddels geanonimiseerd. Hierdoor kan het bestuurscollege de documenten delen, zodat de inhoud ervan in de Eilandsraad kan worden behandeld.

Het bestuurscollege staat voor transparant bestuur en is altijd bereid de bestuurlijke filosofie en genomen beslissingen met het publiek te delen. Wel dient de overheid zich te houden aan geldende regelgeving en heeft het de plicht ervoor te zorgen dat de rechten en privacy van anderen niet worden geschonden.