Bestuurscollege officieel bekend in navolging op het getekende coalitieakkoord

Anjelica Cicilia en mw. Nina den Heyer. Clark Abraham en Anjelica Cicilia zijn dezelfde avond beëdigd als gedeputeerden.

Tijdens de geplande vergadering van de Eilandsraad op 24 oktober 2023 hebben de coalitiepartners Demokrat, M21 en fractie Vrolijk officieel bekendgemaakt welke gedeputeerden zullen worden geïnstalleerd. De gedeputeerden zijn dhr. Clark Abraham, mw. Anjelica Cicilia en mw. Nina den Heyer. Clark Abraham en Anjelica Cicilia zijn dezelfde avond beëdigd als gedeputeerden. Nina den Heyer wordt binnenkort beëdigd als gedeputeerde na afronding van haar huidige werkzaamheden bij OCW. 

De benoeming en beëdiging is in aansluiting op het verzoek van de coalitiepartners van 20 oktober 2023. Alle nodige stappen zijn doorlopen, inclusief geloofsbrievenonderzoek. In het verzoek wordt ook verwezen naar het coalitieakkoord, waarin staat dat het nieuwe bestuur op een rechtvaardige en duurzame manier het verschil te maken voor de bewoners van Bonaire.

Tijdens de eerste bestuursvergadering van het Bestuurscollege is de portefeuilleverdeling, volgens artikel 2 van het Reglement van Orde, als volgt vastgesteld;

De Gezaghebber:

-           Openbare Orde en Veiligheid;

-           Rampenbestrijding,

-           Verkiezingen;

Gedeputeerde Clark Abraham:

-               Directie Bedrijfsvoering & Ondersteuning

-               Directie Toezicht & handhaving

-              Dierenwelzijn

-               Economische zaken w.o. Toerisme

-               Sportbeleid en aangelegenheden

Gedeputeerde Anjelica Cicilia:

-               Directie Ruimte en Ontwikkeling.

Gedeputeerde Nina den Heyer:

  • Directie Samenleving en Zorg.

Bij afwezigheid van een van de bestuurders is de vervanging als volgt geregeld:

Gedeputeerde Clark Abraham vervangt bij afwezigheid Gedeputeerde Anjelica Cicilia, Gedeputeerde Anjelica Cicilia vervangt bij afwezigheid Gedeputeerde Nina den Heyer en Gedeputeerde Nina den Heyer vervangt bij afwezigheid Gedeputeerde Clark Abraham waarbij de Gezaghebber de vervanging is voor Toezicht en Handhaving.