Belangrijke bekendmaking vergunningen APK en vuurwerkverkoop voor Bonaire

Aanvragen voor deze vergunning dienen uiterlijk 17 november 2023 digitaal te worden ingediend.

De Gezaghebber van het openbaar lichaam Bonaire kondigt aan dat er voor het verkopen en afsteken van vuurwerk door bedrijven langs de openbare weg een (vent)vergunning vereist is. Aanvragen voor deze vergunning dienen uiterlijk 17 november 2023 digitaal te worden ingediend via de website https://bonairegov.com/ondernemers/vergunningen.

De Gezaghebber maakt ook bekend dat alle verzoeken voor vergunningen en kennisgevingen met betrekking tot de Algemene Politie Keur en buffetvergunning voor activiteiten in de periode van 15 december 2023 tot en met 14 januari 2024 uiterlijk 17 november 2023 digitaal moeten worden aangevraagd via de website https://bonairegov.com/ondernemers/vergunningen.

Belangrijk: De vergunning moet uiterlijk 14 december 2023 worden opgehaald bij de afdeling Juridische en Algemene Zaken, gevestigd aan Kaya Industria Pariba # 28. Zonder in het bezit te zijn van een vereiste vergunning, bent u in overtreding. In geval van overtreding worden bestuurlijke dan wel strafrechtelijke maatregelen getroffen richting de overtreder.

Na 17 november 2023 worden verzoeken voor vergunningen of kennisgevingen voor activiteiten gepland in de periode van 15 december 2023 tot en met 14 januari 2024 niet in behandeling genomen. De Gezaghebber verzoekt iedereen rekening te houden met bovenstaande termijnen en deze in acht te nemen.

Schoonmaakkosten

Voor informatie over de kosten van schoonmaak, dienen aanvragers vooraf contact op te nemen met Selibon N.V. op telefoonnummer 717-8159. Bij de vergunningsaanvraag moet een bewijs worden overgelegd waaruit blijkt dat de schoonmaakkosten of een waarborgsom zijn voldaan.

  • Ventvergunning “verkopen van vuurwerk”

De activiteiten die verband houden met het verkopen, opslaan en vervoeren van vuurwerk moeten in overeenstemming zijn met artikel 3 van het Vuurwerkbesluit Bonaire en dienen te worden gemeld bij het bestuurscollege.

  • Algemene Politie Keur en buffetvergunning voor activiteiten

Deze aankondiging omvat aanvragen voor vergunningen met betrekking tot het organiseren van openbare evenementen, publieke activiteiten, muziekoptredens (zoals gaita, aguinaldo, bari en tambu groepen), en buffetvergunningen.

Met deze regeling wordt beoogd vooraf een beeld te krijgen van het aantal te organiseren activiteiten gedurende de periode van 15 december 2023 tot en met 14 januari 2024 in  verband  met  de handhaving van de openbare orde, rust en veiligheid.

Let op: Er worden geen vergunningen verleend voor muziekoptredens op de volgende locaties:

  • De gehele Kaya Korona;
  • Ons hoekje te Kaya Avelino J. (Abecbi) Cecilia;
  • Hoek Kaya L.D. Gerharts/Kaya Lib. Simon Bolivar;
  • De hoek Kaya Grandi en Kaya L. D. Gerharts;
  • Kaya Noord en Zuid-Nikiboko;
  • Kas di Hadrei, aan de Kaya Minguel Pourier;
  • Muziekoptredens bij de "kiosk" op de Plaza di Fraternan di Tilburg zijn alleen toegestaan op   zondagen, maar niet tijdens uren dat er kerkdiensten plaatsvinden in de San Bernardo Kerk.

Voor alle optredens dient minimaal twee dagen van tevoren melding te worden gemaakt bij de verkeersafdeling van het Korps Politie Caribisch Nederland. In het geval van optredens bij de "kiosk" op de Plaza di Fraternan di Tilburg dient dit minstens een week van tevoren te worden gemeld.

Meer informatie

Voor verdere informatie en vragen over vergunningen kunt u contact opnemen met de afdeling Juridische en Algemene Zaken, telefoonnummer 715-5330, tst. 5321 of 2137.

Samen werken we aan een veilige en feestelijke periode 2023 / 2024 voor Bonaire!