‘Avond bij Volle Maan’ op 24 februari 2024 bij Kunuku Laguna bij de familie Pourier

Het thema van de avond is ‘Een schim aan de horizon’.

Op zaterdag 24 februari 2024 vindt het evenement ‘Avond bij Volle Maan’ van 19:00 tot 21:00 uur plaats  bij Kunuku Laguna, bij de familie Pourier bij Gotomeer. Het thema van de avond is ‘Een schim aan de horizon’. Langzaam maar zeker begint het schip met de naam ‘Twintig jaar’ aan de horizon te verschijnen. Het duurt nog een maand en een paar dagen om de historische datum te bereiken. De datum waarop 20 jaar geleden het zaadje werd geplant voor ‘Avond bij Volle Maan.’ Dat gebeurde bij Tra’i Montaña in de tuin van Uchi en Balentin. Twintig jaar geleden stonden Regina ‘Uchi’ Frans en haar vriendin Munye Oduber-Winklaar aan de wieg van ‘Avond bij Volle Maan.’ Tijdens de bijeenkomst van 24 februari 2024 wordt stil gestaan bij de plannen voor de viering van het jubileum.

‘Avond bij Volle Maan’  is een evenement met onder andere voordracht van gedichten, het vertellen van verhalen bij maanlicht. Het is een sociaal evenement van en voor het volk, dus iedereen is van harte welkom. Het is een van de activiteiten die Sekshon di Kultura, Arte i Literatura, SKAL, op haar culturele agenda heeft staan. 

Mensen uit Playa of Rincon die vervoer nodig hebben, kunnen gebruik maken van een bus die om 18:00 uur uit Rincon vertrekt. Deze bus is om 18:30 bij SKAL in Playa  om mensen op te halen en  vertrekt daarna richting Kunuku Laguna.  Iedereen die gebruik wil maken van de bus, wordt gevraagd om op tijd bij SKAL te reserveren of te bellen naar +599 715 5323. Zo kunnen we weten hoeveel mensen vervoer nodig hebben.

Zoals altijd mag iedere bezoeker die dat wil iets lekkers meenemen om met de andere bezoekers te delen. We vragen iedereen om een eigen stoel mee te nemen. Onderschat jouw talent niet, en laat zien wat je kunt. We waarderen en respecteren alle presentaties maar er zijn wel regels. We tolereren geen vulgaire taal, politieke spelletjes, persoonlijke aanvallen en alles wat niet past bij het doel van de activiteit

De ‘Avond bij Volle Maan’ is een initiatief dat in het verleden is ontstaan vanuit een aantal inwoners met heel veel passie voor onze taal, het Papiaments. SKAL blijft benadrukken dat het voornaamste doel van het evenement is om anderen te stimuleren om in het Papiaments te schrijven, voor te dragen, verhalen te vertellen, te zingen of korte sketches te presenteren.

Voor meer informatie kun je contact opnemen met onze medewerkers:    

Magali Sumter                           +599 9 565 0947

Ubaldo Anthony                        +599 717 4935

Orlando Francisca                     +599 786 2131 of +599 7962131

SKAL                                        +599 717 3616