Afdeling Publieke Gezondheid plaatst negen condoomautomaten bij populaire plaatsen

Bonaire is sinds kort negen condoomautomaten op centrale plekken rijker.

Bonaire is sinds kort negen condoomautomaten op centrale plekken rijker.  Gedeputeerde Nina den Heyer was vorige week aanwezig toen de eerste condoomautomaat in opdracht van de afdeling Publieke Gezondheid bij Carwash Damrik werd geplaatst. De automaten hebben kleurrijke stickers en zijn te herkennen aan de slogan  ‘Kondon Kuné.’ De condooms kosten 50 dollarcent per stuk, de automaat accepteert alleen quarters. 

De afdeling Publieke gezondheid hoopt dat de condoomautomaten ervoor zorgen dat meer mensen veilige seks hebben. Door veilig te vrijen kunnen soa’s, hiv/aids en ongewenste (tiener)zwangerschappen voorkomen worden.  Het is niet voor het eerst dat de afdeling aandacht schenkt aan veilig vrijen. In het verleden heeft de afdeling als onderdeel van de campagne ‘Sali Seif’ tijdens het carnaval gratis condooms uitgedeeld.                                    

De condoomautomaten zijn op de volgende plekken geplaatst:

Sentro Médiko Sùit, Dokterskliniek Antriol, Sentro di Bario Nort Salinja, Sentro di Bario Amboina, Donkey Beach / Te Amo Beach, Carwash Damrik, Karels Beach Bar, Cozy Place en Toko Magdalena. Bij elke automaat kan men vier soorten condooms van het merk ONE kopen. Het gaat om de ONE Super Sensitive, ONE Legend XL, ONE Pleasure Plus en ONE Super Studs. Deze condooms voldoen aan de Europese kwaliteitsnorm. Voor meer informatie: www.bonairegov.com/inwoners/condoom-automaat