Advies aan reizigers om op tijd de coronaprik te halen

De afdeling Publieke Gezondheid adviseert burgers die de coronaprik willen en naar het buitenland gaan, om de prik op tijd te halen.

De ervaring leert dat reizigers een dag voor vertrek de coronaprik halen. Maar het duurt zeker twee weken voordat de prik effect heeft.

De nieuwe coronaprik wordt vooral aangeraden  voor 60-plussers en mensen met een slecht immuunsysteem.  De prik is ook bedoeld voor zwangere vrouwen, en mensen met een ziekte voor langere tijd. Zoals bij voorbeeld  mensen met hartproblemen, problemen aan de longen, diabetes, overgewicht en hoge bloeddruk.

Burgers die dat willen, kunnen tot eind van deze maand de nieuwe coronaprik halen zonder een afspraak te  maken.  Dat kan nog van dinsdag 28 november 2023 tot en met donderdag van 30 november 2023 van 09:00 – 13:00 uur.  Op dinsdag bij Sentro di bario Nort’I Saliñ, op woensdag is het prikteam bij het plein tegenover Cocari in Rincon, en op donderdag bij Plasa Chicu Goeloe in Antriol.

Mensen die al lange tijd ziek in bed liggen, kunnen thuis de prik krijgen. Voor het maken van een afspraak kunnen ze het gratis nummer 0800 0800 bellen.