Advies aan reizigers om coronaprik op tijd te halen

Reizigers naar het buitenland doen er goed aan om de coronaprik minimaal een week voor vertrek te halen.

De afdeling Publieke Gezondheid adviseert reizigers ook om zich goed te informeren over reisvoorwaarden van het land waar ze heen gaan.  Het gebeurt  de laatste tijd dat reizigers bij het inchecken ontdekken dat ze niet kunnen afreizen omdat ze niet zijn gevaccineerd. Of omdat ze de prik niet op tijd hebben gehaald.  Op zaterdag 26 november is het de laatste dag waarop burgers zonder afspraak de coronaprik van 09:00-16:00 uur kunnen halen bij de SGB in Playa,  Kaya Frater Odulfinus.

De afdeling Publieke Gezondheid krijgt soms de vraag of niet gevaccineerde reizigers op de dag van vertrek zelf de coronaprik kunnen krijgen. Dat is mogelijk maar   in zo’n geval kan de reiziger toch niet naar het buitenland reizen.  Dit komt omdat de persoon niet voldoet  aan de regel dat hij minimaal 7 dagen of soms 14 dagen  voor vertrek de prik heeft gehad. Ieder land stelt zijn eigen voorwaarden.  

Het gebeurt ook dat niet gevaccineerde reizigers aan Publieke Gezondheid op de dag van vertrek om een vaccinatiebewijs vragen. Ze vragen dit zodat  ze toch kunnen reizen. Burgers krijgen van de afdeling Publieke Gezondheid een vaccinatiebewijs en een QR code alleen als ze de prik hebben gehaald.

Voor meer informatie bel het gratis nummer 0800 0800.