Aanvragen vaccinatiebewijs voor reizigers naar Europa mogelijk vanaf 8 juli 2021

Gevaccineerde Bonairianen kunnen vanaf 8 juli 2021 bij 0800 0900 een vaccinatiebewijs aanvragen voor hun reis binnen Europa.

Gevaccineerde Bonairianen kunnen vanaf  8 juli 2021 bij 0800 0900 een vaccinatiebewijs aanvragen voor hun reis binnen Europa. Dit vaccinatiebewijs hebben ze nodig om zonder coronatesten naar landen binnen Europa te reizen. Het vaccinatiebewijs  is een papieren QR-code. Bewoners die de papieren QR-code aanvragen,  krijgen een afspraak om het  op te halen.

Op Bonaire hebben gevaccineerde burgers  een vaccinatiekaart gekregen. Bij het aanvragen en ophalen  van de QR code moeten burgers de vaccinatiekaart en hun  paspoort  bij de  hand hebben. Er komt nog een  oplossing voor personen die de code niet kunnen ophalen  omdat ze niet (meer) op Bonaire  zijn. 

In Nederland kunnen burgers zelf het vaccinatiebewijs via een app uploaden. Bonairiaanse burgers kunnen dit nog niet omdat Bonaire nog niet op dit systeem is aangesloten.  Er wordt had gewerkt zodat burgers  op Bonaire binnenkort zelf  het bewijs kunnen uploaden. Via Publieke Gezondheid kunnen Bonairiaanse burgers nu het vaccinatiebewijs krijgen in de vorm van een QR code. 

De afdeling Publieke Gezondheid roept burgers op om in deze fase alleen het vaccinatiebewijs aan te vragen als ze binnenkort op reis gaan. Dit om te voorkomen dat de lijnen overbezet raken.