Aanvraag vergoeding schoolartikelen basisschool en boekengeld mbo mogelijk

Ouders en voogden kunnen voor leerlingen van de basisschool voor het schooljaar 2023-2024 een vergoeding vragen voor schoolartikelen.

De vergoeding voor schoolartikelen is 300 dollar per leerling. Studenten van het mbo komen in aanmerking voor een vergoeding van het boekengeld. De vergoeding voor het boekengeld is maximaal 400 dollar, het is afhankelijk van de opleiding. Meerderjarige mbo-studenten kunnen de vergoeding zelf aanvragen, ouders en voogden moeten het boekengeld voor minderjarige mbo-studenten aanvragen.

Er zijn enkele voorwaarden om de vergoeding voor schoolartikelen of boekengeld te krijgen. Leerlingen van de basisschool moeten ingeschreven staan bij een basisschool, mbo-studenten bij hun opleiding.  Ook zijn er grenzen gesteld aan het inkomen dat iemand mag hebben om de vergoeding te krijgen. Op www.bonairegov.com/back2school staan de voorwaarden om de vergoeding te krijgen.

Ouders, voogden en mbo-studenten kunnen op www.bonairegov.com de vergoeding online aanvragen. Het is belangrijk om alle gevraagde documenten te uploaden. Aanvragen die niet volledig zijn ingevuld, kunnen niet worden behandeld. Mensen die hulp nodig hebben tijdens het online invullen van de aanvraag, kunnen bellen of appen met het nummer 701 1055. De openingstijden zijn van maandag tot en met vrijdag van 09.00 tot 16.30 uur.

Burgers die persoonlijk hulp nodig hebben om de aanvraag te doen, kunnen in juli en augustus langs bij de Directie Samenleving en Zorg. Dat kan op dinsdag en donderdag van 09:00 – 12:00 uur en van 14:00 – 17:00 uur aan de Kaya Neerlandia 41.