379 bewoners halen eerste coronaprik bij vrije inloop in de wijken

De afgelopen drie weken hebben 379 buurtbewoners de eerste coronaprik gehaald bij de vrije inloop in de wijkcentra.

Kralendijk - De afgelopen drie weken hebben 379 buurtbewoners de eerste coronaprik gehaald bij de vrije inloop in de wijkcentra. #BANBAKUNÁDENBOBARIO is door de afdeling Publieke Gezondheid opgezet om het prikken tegen corona voor wijkbewoners zo gemakkelijk mogelijk te maken. Met de hulp van het Rode Kruis en de buurtbewoners is er geprikt in Amboina, Antriol, Nort’i Saliña, Rincon en Tera Kòrá. In de week van 24 mei kunnen buurtbewoners in dezelfde wijken hun tweede coronaprik halen.

Er waren verschillende extraatjes voor de buurtbewoners die zich lieten prikken. In Antriol hebben de wijkbewoners na het prikken een mondkapje met de opdruk ‘Much’i Antriol’ gekregen. De mondkapjes zijn door Fundashon Antriol Avanti beschikbaar gesteld. In alle wijken konden de gevaccineerde bewoners op de foto met een speciaal ontworpen fotolijst van #BANBAKUNÁ. Veel bewoners hebben dat gedaan.

Om het coronavirus onder controle te krijgen, is het  belangrijk dat 85% van mensen in de leeftijd van 18 jaar en ouder gevaccineerd is. Het gaat om 18.944 vaste en tijdelijke bewoners. Het aantal tijdelijke bewoners is ruim geschat op 1.500 mensen. In totaal heeft nu 68% van de 18.944 mensen de eerste prik gekregen.

De komende weken kunnen burgers bij Kompleho Deportivo Jorge Nicolaas de eerste coronaprik met of zonder afspraak halen. Op de Facebookpagina van het OLB is een overzicht van de priktijden  bij het sportcomplex.