23 nieuwe gidsen maken toerisme op Bonaire nog beter

Afgelopen donderdag 9 november hebben 23 enthousiaste deelnemers de ‘Bonaire in Depth and Guiding Skills’ training bij FORMA succesvol afgerond.

Afgelopen donderdag 9 november hebben 23 enthousiaste deelnemers de ‘Bonaire in Depth and Guiding Skills’ training bij FORMA succesvol afgerond. Met deze prestatie zijn zij nu officieel erkend als tourguides van Bonaire en zijn nu klaar om toeristen alles over Bonaire te laten zien.

Sue Felix en Brian Albus, twee ervaren gidsen, hebben de training gegeven. Het was een intensieve training met 22 lessen.  Deze omvatten zowel klassikale sessies als praktische excursies, waaronder wandeltochten en eilandtours, waar deelnemers hun nieuw verworven kennis direct konden toepassen. De studenten hebben veel geleerd over Bonaire, zoals onze geschiedenis, cultuur en natuur.

Sue Felix deelde haar trots over de grote groep studenten: "Het is een uitdagende cursus vol informatie over ons prachtige eiland. We streven ernaar toeristen te voorzien van uitgebreide kennis over onze rijke geschiedenis, cultuur en natuur."

Op de dag van de afsluiting ontvingen de geslaagde cursisten tijdens een ceremonie hun welverdiende certificaten. Opmerkelijk was dat 50% van de deelnemers een score tussen de 90 en 100% behaalde, terwijl de andere helft scores tussen de 80 en 90% realiseerde – een getuigenis van hun harde werk en toewijding.

De ceremonie werd bijgewoond door vertegenwoordigers van Tourism Corporation Bonaire (TCB) en openbaar lichaam Bonaire (OLB).  Zij feliciteerden de deelnemers en bedankten hen voor het volgen van deze belangrijke cursus. Miles Mercera, de directeur van TCB, vertelde hoe belangrijk deze nieuwe gidsen zijn, vooral voor de toeristen die maar kort op het eiland zijn.

Van de 23 deelnemers waren er 12 lokale inwoners. Clark Abraham, gedeputeerde van toerisme en economie sprak zijn trots uit over deze groep: "Het is geweldig dat we lokale deelnemers deze kans kunnen bieden. Zij zijn de besten in het overbrengen van onze unieke en authentieke cultuur aan toeristen. We hopen dat dit hen veel voorspoed zal brengen."

Deze nieuwe groep tourguides staat klaar om bezoekers van Bonaire een onvergetelijke en authentieke ervaring te bieden en zo bij te dragen aan de bloeiende toeristische sector van het eiland.