Verbod op wegwerpplastic op Bonaire

Het is eindelijk zo ver: Bonaire gaat wegwerpplastic verbieden. Vanaf 1 juni 2022 zijn roerstaafjes, rietjes, draagtassen en bestek verboden. Vanaf 1 augustus 2022 gaat het verbod op piepschuim maaltijdverpakkingen in. Op Bonaire gooien we ieder jaar 2 tot 3 miljoen piepschuim voedselverpakkingen weg. Een deel van deze verpakkingen eindigt als zwerfafval. Als we steeds minder producten van wegwerpplastic gebruiken, dan is dat beter voor het milieu.

Wegwerpplastic is niet goed voor de natuur en de economie. Plastic afval dat verkeerd wordt weggegooid, komt soms in de natuur of in de zee. Vieze zeeën en stranden zijn slecht zijn voor de visserij, het toerisme en het koraal rond de BES-eilanden. Het ziet er niet mooi uit en het is slecht voor het milieu. Het afval opruimen kost veel geld. Het is beter voor ons milieu om wegwerpplastic te vervangen door duurzame producten. Samen maken we Bonaire plasticvrij.

Op 19 oktober 2021 stemde het OLB in met het verbod op wegwerpplastic op Bonaire. Het afkondigingsblad met informatie kunt u hier vinden.

Heeft u vragen over het verbod? Mail uw vraag naar plasticvrij@bonairegov.com