Informatiepunt Milieu

Om ons milieu en onze leefomgeving  zoveel mogelijk te beschermen zijn er milieuregels opgesteld. Deze regels staan in het Inrichtingen- en Activiteitenbesluit BES (IAB BES) en zijn van toepassing op bedrijven actief op Bonaire, Sint Eustatius en Saba. Vanaf 1 april 2024 moeten bedrijven op Bonaire, Sint-Eustatius en Saba zich houden aan deze nieuwe milieuregels.

Het Informatiepunt Milieu helpt bedrijven met deze regels. Zij geven hun eenvoudige, praktische informatie over de milieuregels. Bijvoorbeeld welke regels voor alle bedrijven gelden en wanneer zij iets moeten melden.  Het Informatiepunt Milieu informeert bedrijven ook in welke gevallen zij een milieuvergunning nodig hebben en bij welke instantie zij deze kunnen aanvragen.

Alle informatie over het IAB BES is beschikbaar op de website: www.infomilcn.com. Daar kunt u snel antwoorden vinden op uw vragen. Wilt u liever persoonlijk contact? Ga dan op werkdagen tussen 08.00 en 12.00 langs bij de balie van het Informatiepunt Milieu in het kantoor van de Kamer van Koophandel Bonaire.