mijn naam is Gera

Als ik terugdenk aan de periode van mijn scheiding, ben ik verdrietig en dankbaar tegelijk. Dankzij Akseso weet ik dat praten over je problemen heel belangrijk is. Het helpt je verder. Ik ben hen eeuwig dankbaar.


 “Praat met elkaar. Ook als het moeilijk is. Dat raad ik iedereen aan.”
 

De relatie tussen mij als jonge moeder, de vader van mijn kind en mijn ex- schoonouders was niet goed. We vonden het lastig om met elkaar te praten. We maakten heel veel ruzie. Vooral mijn zoon leed hieronder. Hij vond zijn vader en zijn opa en oma lief. Daarnaast gun ik mijn kind een goede band met hen. Ik had alleen geen idee wat ik moest doen om de situatie te verbeteren. Het was moeilijk om hierover met iemand te praten.


Ik ben via via in contact gekomen met een maatschappelijk werker van Akseso. Zij wilde mij helpen. Samen hebben wij naar oplossingen gezocht. Zij heeft naar mij geluisterd. Maar ook naar de verhalen van de vader mijn kind en mijn ex- schoonouders.

De maatschappelijk werker heeft met mij, mijn zoon en zijn vader en met opa en oma gesproken. We zijn met zijn allen in gesprek gegaan. En hebben onze irritaties uitgesproken. De maatschappelijk werker begeleidde deze gesprekken heel professioneel.


 ‘Ik zie mijn zoon weer opbloeien’

We ontdekten dat we niet duidelijk waren naar elkaar. Er was veel ruis. Dit leverde onnodige irritaties op. Uiteindelijk wilden we allemaal het beste voor onze (klein)zoon. De maatschappelijk werker van Akseso heeft ons dit inzicht gegeven. Ik zie mijn zoon weer opbloeien. Hij heeft heel goed contact met zijn vader en zijn opa en oma.