Grote opkomst bij de workshop EU-Fondsen van het International Desk Bonaire.

De workshop die werd georganiseerd door het International Desk Bonaire van het OLB trok veel organisaties aan die geïnteresseerd waren in meer informatie over het binnenhalen van EU fondsen.

Bij binnenkomst werden de deelnemers van harte welkom geheten door het team van het International Desk, die werd aangesterkt met de Rijkstrainee- van het Speciaal Gezantschap van RCN. De workshop begon met een korte introductie van Esther Broeksema, projectcoördinator van het International Desk. Hierna begon Felix Braeckman, projectschrijver van het International Desk, met zijn presentatie over de EU fondsen. Aanwezigen werden geïnformeerd over de beschikbare EU fondsen voor Bonaire, het proces van het indienen van een voorstel en EU fondsen waar Bonairiaanse organisaties gebruik van maken.

Tijdens de workshop werd duidelijk hoe belangrijk een samenwerkingsverband tussen organisaties is voor een klein eiland als Bonaire. Door samen te werken, vergroten organisaties op Bonaire hun kansen bij het indienen van een voorstel. Aan het einde van de workshop waren de deelnemers spontaan aan het netwerken om stappen te zetten naar een mogelijke samenwerkingsverband.

Over de International Desk Bonaire (IDB)

Diverse EU-programma’s en VN-programma’s bieden veel kansen voor Bonaire op het gebied van kennisontwikkeling en financiële ondersteuning, zowel voor het OLB als voor belanghebbenden in de Bonairiaanse samenleving. Per 1 juli 2022 is daarom bij het OLB een internationaal bureau ingericht van Bonaire,  met als doel het  delen van informatie over beschikbare Europese en andere internationale fondsen voor Bonaire. Vanwege de grote interesse zullen er de komende tijd meer workshops georganiseerd worden.