Start Project Uitvoeringsbureau bij de Directie Ruimte en Ontwikkeling

Het Project Uitvoeringsbureau (PUB) zal de komende jaren een cruciale rol spelen bij het behalen van zichtbare resultaten voor de inwoners van Bonaire.

Het Project Uitvoeringsbureau (PUB)  zal de komende jaren een cruciale rol spelen bij het behalen van zichtbare resultaten voor de inwoners van Bonaire. Het oprichten van het Project Uitvoeringsbureau is één van de onderdelen van het Deelverbeterplan voor de directie R&O, dat erop gericht is om de organisatie door te ontwikkelen en de uitdagingen van vandaag en de toekomst aan te kunnen. 


Het Project uitvoeringsbureau is op 16 juni jongstleden in het bijzijn van Roy Martina, directeur Ruimte en Ontwikkeling, de gedeputeerde James Kroon, de gedeputeerde Hennyson Thielman en de Directeur-Generaal Milieu en Internationaal de heer Roald Lapperre van het ministerie van I&W geopend.

De komende jaren moeten verschillende strategische en complexe projecten en programma’s worden gerealiseerd vanuit de directie R&O. Dit vraagt om een professionele en projectmatige aanpak die door projectmanagers aangestuurd worden vanuit het Project Uitvoeringsbureau. Hiermee worden de reguliere werkzaamheden van de afdelingen zo min mogelijk verstoord en is er betere aandacht voor de voorbereiding en uitvoering van de projecten. 

Er wordt gestart met een beperkt aantal projecten binnen het PUB waaronder brandstoffen en Infra/Wegen, en later dit jaar het programma Afvalbeheer op Maat en de uitvoering van het Natuur en Milieu Beleidsplan. Zo kunnen we deze nieuwe manier van werken de komende periode verder uitwerken en verbeteren. Het uiteindelijke doel is dat de opgedane ervaring en deze wijze van projectmanagement binnen het hele openbaar lichaam Bonaire kan worden toegepast.