SKAL en TCB organiseren Festival di Barí op 22 december op het Wilhelminaplein

De lokale groep ‘Grupo Sababa’ speelt tambú en muzik di barí.

Servisio di Kultura Arte i Literatura, SKAL en Tourism Corporation Bonaire organiseren op vrijdag 22 december een ‘Festival di barí’ op het Wilhelminaplein. Van 18- 24 uur spelen verschillende groepen muziek die past in de traditie van het einde van het jaar. Yonchi Dortalina, bekend om zijn composities in de traditie van muziek di barí, treedt samen met de muziekgroep Tutti Frutti op. De lokale groep ‘Grupo Sababa’ speelt tambú en muzik di barí.

‘Jom Gaiteros’  is een lokale gaitagroep die ook optreedt. ‘Los paranderos’, een gaitagroep uit Curaçao komt speciaal voor het evenement naar Bonaire. De lokale groep ‘Grupo Rosina’ treedt met een standaard repertoire van kerstliederen op.

Het festival maakt deel uit van een speciale kerstkoopavond met attracties op het Wilhelminaplein. Zo is er op het plein een speciale booth met kerstscènes die door kunstenares Ghislaine Monte zijn geschilderd.

Bezoekers kunnen bij de booth vanaf dinsdag 19 december een foto nemen tegen de kerstachtergrond. Op het plein zijn er ook standjes met lekker eten en drinken, en kraampjes waar verschillende artikelen worden verkocht.