Herhaalprik tegen corona

Sinds 15 oktober 2022 is een nieuwe herhaalprik tegen corona beschikbaar voor een nog betere bescherming tegen de omikron variant. Experts verwachten een nieuwe coronagolf wanneer grote aantallen bezoekers naar het eiland komen. De herhaalprik moet de kans op besmetting verkleinen en de kans verkleinen dat mensen lang na een besmetting nog klachten hebben. Dit wordt ook long COVID genoemd.

Ouderen zijn kwetsbaar. Bij hen neemt de bescherming die de coronaprik biedt na een tijd sneller af dan bij jongere mensen. Als ouderen besmet raken, hebben ze meer kans dat ze ernstig ziek worden en in het ziekenhuis belanden. De afdeling Publieke Gezondheid raadt vrienden en familie van ouderen aan om de nieuwe coronaprik te halen. Zo beschermen zij de ouderen in hun omgeving.

Wanneer er veel besmettingen zijn, gaan minder mensen naar het werk. Dat kan gevolgen hebben voor bedrijven, de horeca, sportscholen. Ook kan de druk op de zorg toenemen. Om dit te voorkomen, is het belangrijk dat kwetsbare mensen zoals personen met obesitas, suikerziekte of hoge bloeddruk de herhaalprik nemen. En ook dat gezonde mensen de herhaalprik nemen om zichzelf en anderen te beschermen.