Bon Kompra Plus

Producten worden steeds duurder. Dit heeft verschillende oorzaken, zoals onder andere de stijgende prijzen voor brandstof. Met het basismandje wil het OLB de consument bescherming bieden in die zin dat de producten van het basismandje niet tegen een hogere prijs worden verkocht. Daarnaast hoopt het OLB dat mensen gaan nadenken over hoe ze hun geld uitgeven. Het basismandje wordt gepresenteerd onder de naam Bon Kompra Plùs.

Bon Kompra Plùs is het basismandje voor de consument met 38 producten voor een maximumprijs. Dit basismandje bestaat uit bijvoorbeeld groente, fruit, rijst, koffie, vlees, voeding in blik, babyvoeding, maandverband en luiers. Voor elke productsoort geldt een maximumprijs voor het meest populaire merk en een maximumprijs voor een product zonder merk.

Het project Bon Kompra Plùs is ontwikkeld samen met de afdeling economische zaken van de directie ruimte en ontwikkeling (R&O), de directie toezicht en handhaving (T&H), UNKOBON, Fundashon Tienda pa Konsumido Boneriano en de supermarkten. De supermarkten zijn vanaf het begin bij dit project betrokken geweest. Ze kregen de kans om actief deel te nemen aan de invoering van deze maatregel. Op deze manier wordt de Prijzenwet BES op de meest praktische manier uitgevoerd. 

Neem voor meer informatie over Bon Kompra Plùs contact op met de afdeling economische zaken van de directie ruimte en ontwikkeling (R&O) via directie_ro@bonairegov.com.   

Klik hieronder op 'overzicht maximumprijzen' voor een overzicht van alle producten in het basismandje van Bon Kompra Plùs.