Deelnemers workshop EU-fondsen bezoeken initiatieven op Bonaire

Deze projecten zijn tastbare voorbeelden over hoe Bonaire de EU-gelden inzet.

Overzicht

Afgelopen dagen hebben afgevaardigden van alle zes de eilanden van het Caribisch deel van het Koninkrijk deelgenomen aan de Workshop EU-fondsen. Deze workshop is specifiek opgezet om gezamenlijk binnen het Koninkrijk te kijken hoe er beter samengewerkt kan worden om meer gelden vanuit de Europese Unie op te halen voor de eilanden. Naast de workshop sessies om tot een plan van aanpak hiervoor te komen, bezochten de deelnemers gisteren een tweetal locaties op Bonaire die gefinancierd worden door EU-gelden, waaronder de rioolwaterzuiveringen installatie bij WEB en het Galileo project.

Deze projecten zijn tastbare voorbeelden over hoe Bonaire de EU-gelden inzet. De deelnemers kregen een toelichting van de twee projecten. Er is door een paar eilanden al specifieke interesse getoond om meer te leren van hoe Bonaire deze projecten tot uitvoer heeft gebracht en inzet om het eiland verder te ontwikkelen. Vanuit deze bezoeken wordt nu nagedacht hoe de eilanden gezamenlijk eventuele vervolgtrajecten kunnen opzetten. 

Het begin is gemaakt in het leggen van de basis om samen de kansen en mogelijkheden te benutten als Caribische delen van het Koninkrijk. Een belangrijke stap voor de eilanden en input voor Speciaal Gezant Edison Rijna om mee te nemen in de plannen voor de verdere invulling van zijn bijdrage hieraan.

Dag en tijd
24 apr 2023
Vanaf 10:06