OLB en Infrabedrijven synchroniseren doelen tijdens informatie sessie

Tijdens de sessie werd uitgebreid gesproken over de lange termijnvisie voor Bonaire.

Onder leiding van gedeputeerde Anjelica Cicilia van het openbaar lichaam Bonaire (OLB) heeft er een succesvolle informatie sessie plaatsgevonden tussen het OLB en diverse infrabedrijven die actief zijn op Bonaire. Het doel van deze sessie was om de doelen en visies van beide partijen op elkaar af te stemmen en te zorgen voor een soepele samenwerking in toekomstige infrastructurele projecten.

Tijdens de sessie werd uitgebreid gesproken over de lange termijnvisie voor Bonaire. Het vigerende Ruimtelijk Ontwikkelingsplan Bonaire dateert uit 2010. Een tijd waar de populatie van Bonaire nog maar uit 15.000 mensen bestond. De verdere verdichting met nauwelijks aanpassingen aan de hoofdinfrastructuur heeft ervoor gezorgd dat onze wegen veel intenser gebruikt worden dan ooit gedacht. Het belang van een vernieuwde structuurvisie met een passende infrastructuurplan speelt een cruciale rol in de toekomstige groei en ontwikkeling van ons eiland.

Er is ook diepgaand ingegaan op de werkvoorraad van projecten, de selectiecriteria, en de aanbestedingsprocedures. Deze onderwerpen zijn essentieel om ervoor te zorgen dat projecten efficiënt en transparant worden uitgevoerd, met oog voor de hoogste standaarden. Ook werd stilgestaan bij het Inrichtingen en Activiteitenbesluit BES waar de milieuregels voor bedrijven in staan. Naleving hiervan is essentieel voor het beter beschermen van onze natuur en milieu.

Gedeputeerde Cicilia heeft alle aanwezigen opgeroepen om zich te verenigen. ‘Als branchevereninging kunnen jullie elkaar beter ondersteunen. Ook kan er op deze manier veel makkelijker contact en vertegenwoordiging zijn tussen de infrabedrijven en het openbaar lichaam Bonaire’. Ook heeft zij met de bedrijven gesproken over een ‘Code of Conduct’. Er werd stilgestaan bij algemene gedragsregels, zoals het afdekken van trucks, en het belang om waar mogelijk te helpen bij het opschonen van ons eiland. ‘Stel je voor dat elk bedrijf een dag per maand vrijwillig zou helpen bij het opschonen van grofvuil uit onze mondi’s. De trucks en grijpers hebben jullie. Wat voor impact zouden we dan samen kunnen maken?’.

Met deze sessie heeft het OLB een belangrijke stap gezet richting een gestroomlijnde en efficiënte samenwerking met de infrabedrijven, waarbij de belangen van Bonaire en haar inwoners voorop staan.