Schooltransport voor schooljaar 2024-2025 nu aanvragen

Het transport is bedoeld voor ouders/voogden die hun kind niet naar school kunnen brengen omdat ze geen auto hebben.

Ouders/voogden van leerlingen in het basis- en voortgezet onderwijs,  of een mbo-opleiding, kunnen nu voor het schooljaar 2024-2025 schooltransport voor hen aanvragen. Het transport is bedoeld voor ouders/voogden die hun kind niet naar school kunnen brengen omdat ze geen auto hebben. Om in aanmerking te komen voor het schooltransport, moeten ouders zich aanmelden via www.bonairegov.com/inwoners/schooltransport  Voor vragen over het schooltransport kan men appen naar het nummer 790 95 95.

Leerlingen die van het schooltransport gebruik maken, worden tijdens de schoolperiode op een vast tijdstip en op een afgesproken plek opgehaald en afgezet. De leerlingen worden niet thuis opgehaald of afgezet, maar op een afgesproken plek. Het schooltransport wordt door de directie Samenleving en Zorg mogelijk gemaakt. Van ouders/voogden wordt één keer een bijdrage gevraagd. Met die bijdrage kan hun kind het hele schooljaar gebruik maken van schooltransport. 

Voor leerlingen die in Playa wonen en in een andere buurt naar school gaan, met uitzondering van Rincon, is de bijdrage dit jaar voor het eerste kind 24 dollar. De bijdrage voor het tweede kind is 12 dollar, vanaf het derde kind is de bijdrage 6 dollar. Voor de route Playa-Rincon en  Rincon-Playa, is de bijdrage dit jaar 12 dollar per kind, en 6 dollar voor de volgende kinderen.

Bij de aanmelding voor schooltransport, krijgen ouders het rekeningnummer van de bank waar ze hun bijdrage op kunnen storten. Als de bijdrage voor de kinderen is betaald, ontvangen de ouders/voogden een buskaart voor het kind. De kinderen die gebruik maken van schooltransport, moeten de kaart bij iedere rit aan de chauffeur laten zien.