Hasi tèst di COVID-19 tur dia den kaya di tèst na Salubridat Públiko

Habitantenan ku keho ku parse COVID-19 por hasi tèst for di djaluna te ku djadumingu.

Kralendijk - Bewoners met klachten die op COVID-19 lijken, kunnen zich van maandag tot en met zondag bij de afdeling Publieke Gezondheid in Playa laten testen. Na het maken van een afspraak via het gratis nummer 0800 0800, kunnen bewoners zich van 09:00 – 10:30 laten testen bij Kaya Giberto F. Croes 24. Op de woensdagen is het in Rincon ook mogelijk om van 09:00 – 10:30 uur achter bij de huisartsenpraktijk Castro de coronatest te doen.

De afdeling Publieke Gezondheid vindt het belangrijk dat mensen zich laten testen, óók al hebben ze milde klachten. Het advies is dat mensen dan thuis blijven en daar het testresultaat afwachten. Het aantal besmettingen is de afgelopen weken flink gedaald. Maar het is nodig om te blijven testen, zo laat de afdeling weten. Door te testen worden kleine oplaaiende brandhaarden van besmettingen voorkomen.

Bij neusverkoudheid, loopneus, niezen, keelpijn, hoesten, benauwdheid, verhoging of koorts, plotseling verlies van reuk en smaak, is het verstandig om een test te laten doen. Burgers kunnen ook voor vragen over COVID-19 bellen naar 0800 0800.