Viering Bonairedag: ‘Een Schoon Bonaire. Onze Plicht, Onze Trots’

Het openbaar lichaam Bonaire nodigt alle inwoners en bezoekers uit om deze zo belangrijke dag te komen vieren.

De langverwachte dag komt eraan, Bonairedag – Dia di Boneiru, die dit jaar ‘Een schoon Bonaire. Onze plicht, onze trots’ als thema heeft. Dit legt de nadruk op het belang om trots te blijven op ons eiland en onze verantwoordelijkheid te nemen om Bonaire schoon te houden. De viering vindt plaats op 6 september 2024. Het officiële programma begint om 07:30 u. ‘s ochtends en eindigt om 12:00 u. ‘s middags. Het culturele gedeelte gaat om 12:00 u. ‘s middags van start en gaat door tot 02:30 u. ‘s nachts, op de parkeerplaats van het BC-gebouw, in het Wilhelminapark en op het Oranjeplein. Het openbaar lichaam Bonaire nodigt alle inwoners en bezoekers uit om deze zo belangrijke dag te komen vieren.

Voorprogramma en Koopavond – 5 september 2024

Om alvast op te warmen voor Dia di Boneiru, is er op donderdag 5 september een voorprogramma van 18:00 u. tot 24:00 u. op de parkeerplaats van het BC-gebouw, in het Wilhelminapark en op het Oranjeplein. Deze avond is er een programma met verschillende muziekgroepen die krioyo muziek spelen. Op dezelfde avond organiseert het Toeristenbureau een koopavond, waarbij de winkels langer open blijven. Alle stands van Dia di Boneiru zijn ook open om eten, drinken, kunst en meer aan te bieden en voor een feestelijke sfeer te zorgen. Het hoogtepunt van deze avond is een grootse vuurwerkshow die om 12:00 u. begint.

Viering Bonairedag – Dia di Boneiru: 6 sèptember 2024

Op 6 september begint het officiële programma om 07:30 uur 's ochtends met een plechtige sessie en toespraken van fractieleiders en de voorzitter. Daarna begint de officiële ceremonie die tot 12:00 uur 's middags duurt. Dit programma legt de nadruk op het belang van onze samenleving en ons eiland en bestaat uit de vlaggenceremonie, muziek en de erkenning van onze ereburgers. Na afloop van het officiële gedeelte begint het culturele programma om 12:00 uur 's middags in het Wilhelminapark, met DJ-muziek, stands met eten en drinken, dansgroepen en presentaties van lokale talenten. Er is ook entertainment van verschillende muziekgroepen die krioyo muziek, salsa, bachata, reggae en meer brengen.

Iedereen is Welkom

Het openbaar lichaam Bonaire nodigt iedereen uit om dit jaar zowel het voorprogramma als Dia di Boneiru te komen vieren, zodat onze nationale trots en onze liefde voor ons eiland steeds groter wordt.

Voor meer informatie en updates over het programma kunt u onze website www.bonairegov.com bezoeken.