In oktober prikken tegen griep en prikken tegen Corona

De afdeling Publieke Gezondheid en de huisartsen houden in de derde week en vierde week van oktober 2 prikdagen op een centrale plek.

In de derde en de vierde week van oktober kunnen lokale 60-plussers en overwinteraars ouder dan 60 jaar gratis de griepprik en de coronaprik halen. Ze kunnen kiezen om alleen de griepprik, alleen de coronaprik of de twee prikken tegelijk te halen. Mensen jonger dan 60 jaar met diabetes, longproblemen, hartklachten etc. kunnen de prikken ook krijgen. De afdeling Publieke Gezondheid en de huisartsen houden in de derde week en vierde week van oktober 2 prikdagen op een centrale plek.

De datums en de plaats van de twee prikdagen worden nog bekend gemaakt. Na de twee prikdagen op een centrale plek zijn de corona – en de griepprik op vaste tijden bij de huisarts te halen. In oktober volgt meer informatie hierover.  In de praktijk blijkt dat het veilig is om de griepprik en de coronaprik tegelijk te krijgen. De twee prikken werken dan goed.

De gratis griepprik en de coronaprik worden aangeboden om 60-plussers en ernstig zieken onder de 60 te beschermen. Zij kunnen flink ziek  worden als ze griep of corona krijgen en zelfs in het ziekenhuis belanden.  De griepprik en de coronaprik  worden op advies van het ministerie van Volksgezondheid, Welzijn en Sport, VWS, de Gezondheidsraad en de Afdeling Publieke Gezondheid op de BES-eilanden aangeboden.