Bonaire doet mee aan World Clean Up Day op 21 september

Omdat Bonaire de World Clean Up Day op zaterdag 21 september houdt, vragen we ook aandacht voor de International Coastal Clean Up Day.

Op vrijdag 20 september is het World Clean Up Day. Vorig jaar deden wereldwijd 198 landen mee aan deze actie. Bonaire wil opnieuw bijdragen aan een schoner eiland. Daarom organiseert Bonaire op zaterdag 21 september een grote schoonmaakactie in het kader van de World Clean Up Day. Selibon plaatst in elke wijk grote containers, waar inwoners op zaterdag hun afval gratis kunnen weggooien / bezorgen.

Omdat Bonaire de World Clean Up Day op zaterdag 21 september houdt, vragen we ook aandacht voor de International Coastal Clean Up Day. Dit betekent dat we ook extra aandacht willen besteden aan het schoonmaken van onze stranden en kustgebieden. Doe mee als vrijwilliger! Help ons afval te verwijderen van de stranden en koraalriffen, zodat we niet alleen ons eiland, maar ook ons National Marine Park schoner houden.

Het is belangrijk om ons eiland schoon te houden, voor onszelf, de natuur en de volgende generaties. Afval dat op straat ligt, kan in de natuur terechtkomen en schade veroorzaken aan dieren en het milieu. Plastic en ander zwerfafval kunnen jarenlang blijven liggen en vervuilen onze stranden en koraalriffen. Door afval in de prullenbak te gooien, helpen we voorkomen dat het in de natuur belandt.

Honderden vrijwilligers hielpen vorige maand al mee om Bonaire schoon te maken onder de slogan ‘Boneiru: Limpi i Bunita’ (Bonaire: Schoon en Mooi), als voorbereiding op Dia di Boneiru. Tijdens deze actie werd 28.000 kilo afval opgehaald, van huishoudelijke spullen tot plastic en ander afval.

Gedeputeerde Cicilia, die ook meedeed aan de schoonmaakactie, is blij met de betrokkenheid van de gemeenschap: "Het is fantastisch om te zien hoeveel mensen hebben meegedaan. Maar het blijft zorgwekkend hoeveel afval we nog tegenkomen in onze woonwijken en natuur. Er is nog veel werk te doen om alle inwoners bewust te maken en Bonaire schoon te houden."

Iedereen kan helpen om Bonaire schoon en mooi te houden. Doe dus mee aan World Clean Up Day en International Coastal Clean Up Day! Nodig een vriend, vriendin, gezin, buurt, collega, sportclub of anderen uit om samen ons eiland schoon te maken. Ban tene Boneiru limpi i bunita!